Tips inför flytt & städning

Det finns mycket att tänka på inför en flytt eller en flyttstädning. Därför har vi sammanställt den viktigaste informationen i praktiska listor. De två PDF-dokumenten som går att hämta lite längre ned på sidan rekommenderar vi alla våra kunder att läsa innan flytten eller städningen äger rum. Det första dokumentet innehåller tips och regler för packning och flytt medan det andra innehåller villkor för flyttstädning och en detaljerad specifikation över vad som ingår i tjänsten.

Nedan finns även generella tips för de olika momenten som brukar ingå vid en flytt, för den som vill känna sig extra väl förberedd innan det är dags för flyttlasset att gå.

Packa inte för tungt! En kartong ska aldrig fyllas helt med böcker eller liknande. När du packar tyngre saker i kartonger är det bra att lämna halva utrymmet tomt och sedan fylla utrymmet med lättare föremål, som kläder och kuddar.

Även ett erfaret flyttlag behöver en förvarning om flytten omfattar tunga föremål, som piano och kassaskåp. Dels debiteras dessa extra och dels är det bra för oss att planera hur tungflytten ska gå till, då sådan flytt ofta kräver ett annat tillvägagångssätt än övrigt bohag.
Tänk på att tömma och avfrosta kylen och frysen innan städningen äger rum!

Tre huvudfrågor att tänka på vid magasinering är vad, var och hur länge. Fuktkänsliga föremål bör inte förvaras i t.ex. källarförråd med risk för översvämning. Känslig konst ska inte ligga tätt med andra föremål. Bäst är att beställa packhjälp eller be om packtips ifall man ska magasinera sitt bohag under en längre tid.

Packningstips samt regler enligt bohag 2010
Hämta PDF
Flyttstädmall
Hämta PDF

Undrar du något inför din flytt?

Fråga oss!

Våra samarbetspartners

Vi förenklar vardagen för våra kunder med hjälp av vårt långvariga samarbete med utvalda företag inom olika branscher.